Categories
 
 
 
 
 

Autor: Iveta Antalová  Čítanie na 4-5 min

Svadba je výnimočný deň, na ktorý sa spomína celý život. Jedným zo spôsobov ako si ho  uchovať je darček, ktorý Vám ho bude pripomínať.

Dar neveste od rodičov

Silnú symboliku má darček, ktorým nevestu „vyprevadia“ rodičia do novej etapy života. Naším tipom je medailón s dvoma diamantami čiernym a bielym, ktoré symbolizujú dva elementy, ktoré sa v živote dopĺňajú. Muža a ženu, nevestu a ženícha, otca a mamu. Ešte osobnejším ho urobí text, ktorým ho personalizujete.

Krásnym darom pre nevestu, je i zlatý krížik na retiazke, ktorý symbolizuje sviatosť manželstva. Ten, okrem rodičov často dávajú krstní rodičia ako dar krstnej dcére. My máme v ponuke minimalistický zlatý krížik v kombinácii bieleho a žltého zlata, ktoré prestavuje spojenie do jedného silného celku.

Dar pre družičky

Je veľmi pekným svadobným zvykom darovať kamarátkam - družičkám ako poďakovanie za úsilie, ktoré vynaložili pri príprave na svadbu(a na pamiatku) milý darček. Naším odporúčaním sú strieborné náušničky alebo strieborná retiazku so srdiečkom, ktoré si družičky vezmú aj na samotnú svadbu. Takýto darček venuje zväčša dievčatám budúca nevesta ako prekvapenie na rozlúčke so slobodou (dámskej jazde:) alebo v predvečer svadby.  Darovať družičkám môže i kozmetický balíček, peknú sviečku alebo zážitok, ktorý si spolu po svadbe užijú.

Dar nevesty ženíchovi

Každého ženícha určite poteší (a možno aj dojme) darček od nevesty vyrobený iba pre neho. Takým sú personalizované strieborné manžetové gombíky, ktoré si vezme vo svoj veľký deň. Do svadobného obleku rozhodne patrí košeľa na manžetové gombíky. Tie od Greg & Rich sú minimalistické, nadčasové, vyrobené zo striebra 925 ale hlavne sú personalizované iniciálami, menami snúbencov alebo dátumom. S výberom Vám radi poradíme, gravírovanie strieborných gombíkov s Vami  odkonzultujeme, súčasťou procesu každej personalizovanej objednávky je i vizualizácia.

Takéto strieborné manžetové gombičky sa často stanú rodinnou pamiatkou.

Môžete mu darovať aj párový dar – set dámskeho a pánskeho parfumu alebo kupiť set hodiniek v rovnakom štýle pre ňu a neho. Ak ste tvorivá nevesta, skvelým tipom je i fotoalbum so spoločnými fotkami a osobnými odkazmi a postrehmi.

Svadobný dar pre novomanželov

Dnes sa už (našťastie) upúšťa od „prekvapení“ v podobe mixérov či príborov a ako svadobný dar novomanželom sa dávajú  peniaze. No možno by to chcelo aj niečo osobnejšie, nemyslíte?. Čo tak mladomanželom darovať k svadbe hodnotný, originálny a nadčasový dar? Strieborná hviezda. Možno sa Vám zdá zvláštne dávať ako svadobný dar vianočnú ozdobu. Tento zvyk má korene v Škandinávii, kde si potrpia na veci, ktoré majú hodnotu – hmotnú i tú duchovnú. Vianočnú hviezdu zo striebra totiž môžete personalizovať spoločným priezviskom mladomanželov či dátumom svadby. Každý rok ju potom slávnostne vytiahnu z krásnej škatuľky a zamatového vrecúška a zavesia na stromček, či nad rodinný stôl. Symbolicky bude presvieti sviatky, počas ktorých má je rodina spolu, pripomína si vzájomnú blízkosť – a deň, keď sa tou rodinou stali.

Ďalšie naše tipy na dary, ktoré by mladomanželov mohli potešiť:

  1. Finančný dar – peniaze sa dajú darovať aj originálne! Zarámované, s mešci v minciach, v kytici, či truhličke. Samozrejme môžete pridať aj vtipný odkaz s odporúčaním na použitie daru.
  2. Umenie – darujte jedinečný obraz, grafiku, či sošku, ideálne od slovenského umelca či umelkyne. I keď bude dielo menšie, darujete s ním aj kus seba. Domácnosť, v ktorej nájdete umelecké predmety má jedinečnú vibráciu.
  3. Zážitky - Dajte novomanželom možnosť zažiť niečo nové a nezabudnuteľné. Čo napríklad napríklad let balónom, víkendový pobyt v luxusnom hoteli, alebo vstupenky na koncert ich obľúbeného speváka.
  4. Osobné darčeky – ak máte menší rozpočet alebo idete na komornejšiu svadbu kde si mladomaželia neželajú opulentné dary, môžete vyrobiť niečo vlastnými rukami (alebo s pomocou niekoho šikovného:) Album so spoločnými fotografiami, tabuľku na dvere s ich menami, knihu rodinných receptov, mapu miesta, kde sa stretli, prípadne zaznamenať rodokmeň rodiny..
  5. Finančná pomoc pre obľúbenú charitatívnu organizáciu. Sú páry, ktoré majú vášeň pre pomoc komunitám, prírode či zvieratám. Dobročinný dar v ich mene týchto novomaželov určite dojme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version